Nijkerk, The Tower

Nijkerkse kerk heeft mooiste toren

De mooiste kerktoren van Nederland staat in ons eigen Nijkerk. We zijn wel trots op onze toren maar dat het ook de toren is die de meeste stemmen krijgt is toch onverwachts. Het is echter wel leuk dat er een verkiezing wordt gehouden van kerktorens.

De verkiezing is het initiatief van het radio programma van de Rooms-Katholiek Kerkgenootschap en wel het programma De Zondag van Van Willigenburg.

De Nijkerkse toren heeft 11.007 stemmen gekregen. De verkiezing werd gehouden tussen 156 torens aangemeld.

Tweede toren is geworden de Onze Lieve Vrouwe Kerk in Breda (meer dan 10.000 stemmen).

De derde plaats is voor de Sint Stevenstoren in Nijmegen (meer dan 6300 stemmen).

Omdat onze dochter in Nijmegen woont was het in ons gezin tweemaal prijs zowel Nijkerk als ook Nijmegen.

Wat hebben we toch met die torens? De toren wijst heen naar boven. Op die plaats woont de Heere God.

Staan we hier allemaal bij stil als we een kerktoren zien?

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter