Belijdenis van Nicea die door de NICEA kerken als uitgangspunt voor samenwerking is gekozen.

Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Concert Marcel Zimmer met zijn Band in de Ontmoetingskerk

NIJKERK - Vrijdag 24 mei a.s. geeft Marcel Zimmer samen met zijn band een concert van 20.00 tot 22.30 uur in de Ontmoetingskerk (Hart van Vathorst) aan de Angelinapolder 1-3 in Amersfoort.

Op het programma staan oude, bekende samenzangliederen,

maar ook een aantal nieuwe luisterliederen.

De zaal is open vanaf 19.30 uur. Gratis parkeren in winkelcentrum Vathorst.

Voor kaartverkoop en meer informatie zie www.truetickets.nl/marcel-zimmer

Op 2 februari 2019 is de Kings Coach weer in Nijkerk

NIJKERK - Ook in 2019 gebruiken de NICEA kerken de Kings Coach voor het brengen van de evangelie boodschap in hartje Nijkerk. Want wat is dat eigenlijk die Kings coach? Deze prachtige 'Bus van de Koning' is sinds 1994 al op heel veel plaatsen in Nederland gebruikt. Het is een uniek middel om duidelijk en open het evangelie te verkondigen aan mensen op straat.

Veel passanten op het plein hebben de bus alleen van de buitenkant gezien en lazen de tekst op de zijkant: “Jezus geeft nieuw leven”. Maar wat gebeurt er allemaal als je “op de bus stapt”. Het voorste gedeelte van de bus is gespreksruimte. Hier worden de meeste gesprekken gevoerd en kunnen we met behulp van prachtige illustraties het evangelie duidelijk uitleggen. Het achterste gedeelte is ingericht als een plek waar, indien gewenst, langer met bezoekers doorgepraat en gebeden kan worden.

In de loop van de jaren hebben al heel veel mensen in de bus de Heere Jezus persoonlijk mogen ontmoeten. Een kleine groep van toegewijde broeders en zusters gingen U, jou,voor in de afgelopen jaren met het eenvoudig getuigen van hun relatie met de Here Jezus op straat door middel van de Kings Coach. De vraag is: doet U, doe jij dit jaar ook mee?

Stef de Jong

Kerk School Gezinsdienst 2019

NIJKERK – Opnieuw wordt op de kerk - school - gezinsdienst gehouden. De kerken, de christelijke scholen en veel gezinnen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken doen hieraan mee. Dit jaar is het thema “Gehoorzamen”. De thema diensten in de kerken worden gehouden op zondag 27 januari a.s. Kom jij dan ook samen met je ouders en grootouders naar de kerk om 9:30 uur?

Wat is een kerk, school en gezinsdienst? Een kerk, school gezinsdienst is een speciale dienst die probeert de verbinding tussen de kerk, school en gezin te versterken. De centrale gedachte hierbij is dat in de kerkdienst, het onderwijs en bij de opvoeding thuis dezelfde Bijbelse uitgangspunten worden gehanteerd. Indien kerk, school en gezin goed op elkaar aansluiten kan de geloofsopvoeding van kinderen beter vorm krijgen.

kerk school gezin

Lees meer: Kerk School Gezinsdienst 2019

Actie kerkbalans

NIJKERK -  Ook in 2019 is er de actie #Kerkbalans in Nijkerk waarbij aan alle gemeenteleden van 18 jaar en ouder een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd om al het werk in onze kerkelijke gemeenten het komende jaar financieel mogelijk te maken.

Dit jaar is dit in de periode van 19 januari tot 2 februari 2019.

Het landelijke thema is dit jaar GEEF VOOR JE KERK.

Een balans tussen de inhoudelijke waarde van de kerk en de financiering daarvan.

geef voor je kerk

Lever uw BONI zegeltjes in bij de Voedselbank.

NIJKERK - Bij supermarkt BONI wordt een boodschappen pakket actie gehouden. Met zegels spaar je een boodschappen pakket bij elkaar.

Vanuit NICEA is het idee ontstaan om de zegels in te leveren bij de voedselbank.

Bonin Nijkerk

Klanten van de voedselbank kunnen op deze wijze geholpen worden.

Doet u ook mee ?? Lever uw BONI zegeltjes dan in bij de Voedselbank.

Het adres is Torenstraat bij de Grote Kerk (ingang via de parkeerplaats van de oude jumbo supermarkt ) in Nijkerk.

Neem eventueel contact op met Jan Brons via tel. 06-51699659 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |