Open Kerk Nijkerk NICEA

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

×

Fout

Unknown column 'reset' in 'where clause' SQL=SELECT * FROM #__banners WHERE '2018-08-15 12:29:49' >= 'reset' AND `reset` != '0000-00-00 00:00:00' AND `reset`!= NULL AND (`checked_out` = 0 OR `checked_out` = 0)

Belijdenis van Nicea die door de NICEA kerken als uitgangspunt voor samenwerking is gekozen.

Geloven op de Veluwe.

Geloven in Nijkerk en op de Veluwe.

In deze rubriek nemen we graag nieuws op over geloofszaken, de kerken en evangelisatie op de Veluwe.

We hebben nog niet zoveel nieuws vanaf de Veluwe behalve Nijkerk dan.

Toch is nieuws ook uit plaatsen als Putten en Barneveld meer dan welkom.

Mailt u naar nicea (at) solcon.nl

 

Custom Search

 

contact

Contact:

Voor meer informatie over evangelisatie activiteiten van de gezamenlijke kerken in Nijkerk kunt u bij voorkeur mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de heer A. Morren op 0640081733.

 

Grote Kerk Nijkerk Open in de Zomer

Date

Title

06.07.2017 - 31.08.2017
18.00 h - 19.15 h

Toren beklimming elke donderdagavond Grote Kerk Nijkerk

15.07.2017 - 15.07.2017
13.00 h - 15.30 h

Grote Kerk Nijkerk open voor bezichtiging

22.07.2017 - 22.07.2017
13.00 h - 15.30 h

Grote Kerk Nijkerk open voor bezichtiging

05.08.2017 - 05.08.2017
13.00 h - 15.30 h

Grote Kerk Nijkerk open voor bezichtiging

12.08.2017 - 12.08.2017
13.00 h - 15.30 h

Grote Kerk Nijkerk open voor bezichtiging

09.09.2017
10.00 h - 15.30 h

Grote Kerk Nijkerk open voor bezichtiging Monumentendag

Kerst 2015

Kunt u zich voorstellen hoe uw kerstdagen eruit zouden zien zonder voedsel voor uw kinderen, zonder hout om uw huis enigszins op temperatuur te krijgen in de winterkou of een warme jas om u te beschermen tegen de snijdende wind?

Afschuwelijke gedachte vindt u niet? Wij vinden dat ook en daarom hebben wij, Annemarie & The Pilgrims Voices i.s.m de Stichting Hulp Oost Europa een manier bedacht om geld in te zamelen voor winterhulp aan ouderen, gezinnen en kinderen levend onder de armoede grens.

Komt laten wij aanbidden…

Op DV 12 December 2015 presenteren vocaal ensemble Annemarie & The Pilgrims Voices i.s.m. professioneel Instrumentaal Ensemble Passione en met medewerking van Kinderkoor de Jong Hosanna uit Nunspeet een klassiek Kerstgalaconcert in de Dorpskerk te Hierden. Op het programma staan bekende kerstliederen, carols van o.a. de Engelse componist John Rutter, delen uit het Oratorio de Noël van Saint Saëns & instrumentale intermezzi.

U wordt deze avond getrakteerd op prachtige kerstklanken maar ook op een geheel verzorgde avond uit. De entreegelden komen ten goede aan de Stichting aangezien een grote hoeveelheid sponsoren heeft gezorgd voor het dekken van zo goed als alle onkosten. U krijgt in de pauze koffie met iets lekkers aangeboden en na het concert is er een after party met hapje en drankje.

Evangelische boekhandel Blijmare- Nunpeet

Riemer & Walinga Boekverkoopers-Ermelo ‘t Boekpunt- Putten

Kerk open 19.15 uur Aanvang 20.00 uur

MUREN

MUREN ‘Als niemand naar je luistert…’ Vanmiddag lukte het haar nog niet. Blijkbaar was de drempel te hoog en de gang te lang.

Maar nu is ze er. De muurtjes zijn verdwenen en ze komt ontspannen bij ons zitten. Ze vertelt over haar leven. Over de scheiding en de pijn. Over de vreugde van een nieuwe relatie. Die maar zo kort mocht duren…

Het deert haar niet dat er steeds nieuwe gasten bijkomen die hun aandacht opeisen. Het zijn stoere mannen die de Huiskamer vullen en het kwetsbare gesprek van tafel vegen. Peinzend staart ze voor zich uit alsof de mannen er niet zijn.

‘Nu begint het pas, weet je. Nu alles achter de rug is, komen de muren op me af.’ Opeens wordt het stil. De grote woorden van de mannen verstommen. Ze luisteren naar de vrouw. ‘Dan ben je zo alleen. Als niemand naar je luistert..’ ‘Nee, de muren praten niet.’

Het is de man met de grootste mond die zich bloot geeft. ‘Eenzaamheid is vreselijk. Meestal dan’ lacht hij snel, geschrokken van zijn eigen kleinheid. Maar zijn opmerking geeft ruimte aan de anderen. Ze knikken vol overgave. ‘Alleen zijn is niks. Daarom zijn we hier.’ Er komt een gast met een hond binnen. ‘Je kan altijd nog een hond nemen, dan heb je wat aanspraak!’

De mannen lachen en overtroeven elkaar in een poging hun kwetsbaarheid te bedekken. Hun muren worden weer opgetrokken. Ze zijn lang genoeg stil geweest.

Maar de vrouw zegt zacht: ‘Weet je wat ik het mooiste vond? Dat mijn man rustig heenging. Hij had veel strijd in zijn geloof. Vlak voor zijn dood kwam er zo’n rust en vrede over hem. Toen was ik vooral dankbaar en blij dat hij verlost uit zijn lijden naar de hemel mocht. Als ik hem thuis heel erg mis, moet ik daaraan denken. Ze gaat weer, met nieuwe moed. De muren in de Huiskamer hebben oren. Oren om te horen wat wel en niet gezegd wordt. Oren voor elke ‘eenzame’ gast. Met of zonder muurtjes.

Jezus Centrum Holkerstraat

Het Jezus Centrum Nijkerk is een actieve gemeente met een hart voor mensen.

In augustus 2005 is deze gemeente geplant door Johan en Willemijn Kok met een roeping van God op hun leven om een centrum voor Jezus te openen.

Jan en Ineke Brons jezus centrum.

Op de foto ziet u Jan en Ineke Brons.

Inmiddels heeft God veel lieve mensen toegevoegd om deel te zijn van het werk wat God hier doet.

We hebben het verlangen om God te dienen en mensen te helpen.

Ons doel is dan ook om iedereen bekend te maken met de liefde van Jezus Christus.

Hier geven we op verschillende manieren vorm aan.

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

En natuurlijk ook op de Sing inn, de pagina Geloven in de stad Nijkerk, de Alpha en Emmaus cursus.

2003 - 2016 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |