Fout

Geloven op de Veluwe.

Geloven in Nijkerk en op de Veluwe.

In deze rubriek nemen we graag nieuws op over geloofszaken, de kerken en evangelisatie op de Veluwe.

We hebben nog niet zoveel nieuws vanaf de Veluwe behalve Nijkerk dan.

Toch is nieuws ook uit plaatsen als Putten en Barneveld meer dan welkom.

Mailt u naar nicea (at) solcon.nl

Custom Search

Nijkerk voor een huis

NIJKERK- Op 22 augustus gaat een groep Nijkerkers de Col du Galibier in de Franse Alpen beklimmen, in het kader van de actie ‘Fiets/loop voor een huis’.

Deelnemer Hans van Laar vertelt over dit initiatief. “De tien geboden kent bijna iedereen. Je mag niet doodslaan, je mag niet liegen, je mag niet begeren, enzovoort. Recent preekte een van onze dominees over het achtste gebod: je mag niet stelen. Wat heeft dat met geven te maken? In de Bijbel wordt dit verder uitgelegd. De bedoeling van niet stelen is niet alleen dat je afblijft van de spullen van een ander, maar dat je ook om je naaste geeft of daadwerkelijk iets geeft. Alles wat je bezit, heb je uiteindelijk van God gekregen. Deze God is de Schepper van hemel en aarde. Hij is de Bezitter van alles.”

fiets huis

‘Nijkerk voor een huis’ “Als je dit goed beseft, komt het zinnetje ‘van geven word je niet armer’ al een stuk dichterbij. Een mens mag delen met een ander mens. Daar word je als gever ook blij van. Het team ‘Nijkerk voor een huis’ wil de daad bij het woord voegen. We zijn christenen die hun verre naasten een huis willen geven. In Bangladesh is er een grote groep medemensen die niet beschikken over een huis, voorzien van elektriciteit en stromend water. Velen leven in hutten, die ieder jaar met de moesson kapotwaaien of -regenen. Voor hen voeren wij actie.

Lees meer: Nijkerk voor een huis

Ontbijten en een boswandeling bij TWR in Barneveld

Op zaterdagochtend 18 oktober a.s. organiseren we van 08.30 - 11.00 uur als Thuisfrontcommissie van Tijmen en Ria
van Steeg, een unieke mogelijkheid voor u om eens een kijkje te nemen in het pand van Trans World Radio te Barneveld.
Onze stadgenoot Tijmen van Steeg werkt daar en als Thuisfrontcommissie ondersteunen we hem bij dit werk. Ook u
kunt helpen en tegelijkertijd genieten van een heerlijk ontbijt en aansluitend een boswandeling!

trans world radio barneveld

Lees meer: Ontbijten en een boswandeling bij TWR in Barneveld

Voedselbank ook in Hoevelaken

HOEVELAKEN - Ook in Hoevelaken zijn er mensen die de hulp van de voedselbank niet kunnen missen. Er zijn op dit moment elf adressen uit Hoevelaken die gebruik maken van de Voedselbank in Nijkerk. Het is voor deze mensen soms een hele onderneming om het pakket wekelijks in Nijkerk op te halen.

Daarnaast is de verwachting dat er in Hoevelaken meer mensen zijn die de hulp van de voedselbank nodig hebben maar waarvoor de reisafstand een te grote drempel is.

voedselbank hoevelaken

Daarom is besloten vanaf donderdag 16 april te starten met een steunpunt in Hoevelaken. Vanuit de winkel van de kringloop aan de Hogebrinkerweg 23e in Hoevelaken worden iedere donderdag tussen 9.30 en 10.30 uur de voedselpakketten uitgedeeld. Voor kleding kunnen ze alleen in Nijkerk terecht. In Hoevelaken is er naast het afhalen van het pakket natuurlijk ook gelegenheid voor het drinken van een kop koffie en een goed gesprek. Agnes Bos, die de Voedselbank ook iedere maand vanuit de kringloopwinkel financieel ondersteunt, stelt een gedeelte van de winkel beschikbaar.

Wie in Hoevelaken woont en niet meer rond komt, mag op donderdag natuurlijk altijd even langs komen op de bovengenoemde tijd. Contact opnemen kan met coördinator Jan Brons op tel. 06-51699659.

Uitnodiging Kerk - School – Gezinsdienst zondag 26 januari 2014

In de week voor zondag 26 januari 2014 wordt er op alle christelijke scholen in Nijkerk en Nijkerkerveen de Kerk-School-Gezin themaweek gehouden.

Het thema van deze week is: “David”

Op de scholen wordt een keuze gemaakt uit de onderstaande Bijbelgedeelten om te vertellen in de groep.

Verhaal          Bijbelgedeelte                                 Symbool

Zijn zalving     1 Samuël 6:1-13                              de hoorn

Zijn pantser    1 Samuël 17:7-54                            de slinger

Zijn vriend       1 Samuël 17:55-18:4 en 20:20-21:1  een hart

Zijn gebed       1 Samuël 7                                    gevouwen handen

Zijn zonde       2 Samuël 12:1-25                           tranen

Er worden psalmen en liederen aangeleerd, kringgesprekken gehouden en verwerkingen gemaakt door de kinderen.

Lees meer: Uitnodiging Kerk - School – Gezinsdienst zondag 26 januari 2014