Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt maandelijks de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk. Ook organiseert NICEA jaarlijks de Sing in op het Plein en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad. Door op activiteiten te klikken leest u nog meer activiteiten van NICEA.

De open kerken uit Nijkerk die samenwerken zijn: De Ark, De Kandelaar, De Fontein, Gereformeerde kerk, Gereformeerde gemeente, GKV Nijkerk en de Grote Kerk.

sitemap

Open kerk nijkerk.

↑ Grab this Headline Animator

Grote Kerk open

NIJKERK- Op 4 zaterdagen in augustus 2019 (10, 17, 24 en 31) is de Grote of Sint Catharinakerk van Nijkerk geopend voor publiek. Proef de historie in dit eeuwenoude gebouw, bekijk het typisch protestantse, sobere interieur of luister naar het prachtige orgel uit 1756. Dit kan van 13.30 uur tot 15.00 uur.

De kerk dateert van de late middeleeuwen. In 1421 werd de voorganger van de huidige kerk verwoest tijdens oorlogshandelingen. In 1461 begon de bouw van de huidige kerk. In 1540 raakte de kerk zwaar beschadigd bij eens stadsbrand, waarna een herbouw plaatsvond.

Van het oorspronkelijke Rooms-katholieke interieur zie je nog enkele elementen. Zo zijn er verschillende gebeeldhouwde koppen te zien in de gewelven. Echte blikvangers zijn de preekstoel uit 1789 en het orgel uit 1756. Ook de grote grafzerk van de familie Van Renselaer in de zijbeuk valt op. Een ander pronkstuk is de regentenbank: een grote overkapte bank waar vroeger het stadsbestuur zat tijdens de kerkdiensten.

NB. De toren is op deze momenten NIET geopend. Een torenbeklimming kun je iedere donderdagavond in juli en augustus doen.

Kings Coach weer in Nijkerk

NIJKERK - Ook in 2019 gebruiken de NICEA kerken de Kings Coach voor het brengen van de evangelie boodschap in hartje Nijkerk. Want wat is dat eigenlijk die Kings coach? Deze prachtige 'Bus van de Koning' is sinds 1994 al op heel veel plaatsen in Nederland gebruikt. Het is een uniek middel om duidelijk en open het evangelie te verkondigen aan mensen op straat.

Veel passanten op het plein hebben de bus alleen van de buitenkant gezien en lazen de tekst op de zijkant: “Jezus geeft nieuw leven”. Maar wat gebeurt er allemaal als je “op de bus stapt”. Het voorste gedeelte van de bus is gespreksruimte. Hier worden de meeste gesprekken gevoerd en kunnen we met behulp van prachtige illustraties het evangelie duidelijk uitleggen. Het achterste gedeelte is ingericht als een plek waar, indien gewenst, langer met bezoekers doorgepraat en gebeden kan worden.

In de loop van de jaren hebben al heel veel mensen in de bus de Heere Jezus persoonlijk mogen ontmoeten. Een kleine groep van toegewijde broeders en zusters gingen U, jou,voor in de afgelopen jaren met het eenvoudig getuigen van hun relatie met de Here Jezus op straat door middel van de Kings Coach.

De volgende keren dat de Kings coach in Nijkerk is zijn: 10 oktober 2019 en 14 november 2019 (een datum in september volgt nog).

Hervormingsavond Nijkerk 2019

NIJKERK - Elk jaar wordt in Nijkerk de Hervorming c.q. Reformatie herdacht. Ook voor 2019 is een dergelijke herdenking gepland. IKOON - De Interkerkelijke beweging Nijkerk vanuit het gereformeerd belijden neemt ook dit jaar de organisatie voor haar rekening. De gegevens treft u hieronder aan zodat u de avond nu alvast in uw (digitale) agenda kunt vastleggen.

• Woensdag 30 oktober 2019;
  • Aanvang om 19:30 uur;
  • plaats: Opstandingskerk, Hoeslag 132 Nijkerk;
  • Spreker: Dhr. L. (Laurens) Snoek;
  • Website Ikoon nijkerk
Opstandingskerk Nijkerk

City Bible

NIJKERK - De City Bible is een instrument voor evangelisatie!

De City Bible is alleen het Nieuwe Testament met als vertaling de Herziene Statenvertaling.

De City Bible is al in 40 talen te verkrijgen en met meer dan 400 omslagen.

Gebruik de City Bible voor u evangelisatie.

Het Woord van God zal nooit leeg terugkeren.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter